Saturday, 16 February 2013

Pengisian Untuk Kita Semua Fahami

BISMILLAHI RAHMANI RAHIM
INNA A'TTOINA KALKAUTSAR
FADSALLILI ROBBIKA WANHAR
INNA SYAANIAKA HUAL AB TAR
Berbagai khasiat terkandung di dalam surah ini boleh di Amalkan……Surah ini paling pendek..hanya mengandungi 3 ayat dan diturunkan di Makkah dan bermaksud Sungai di Syurga…Kolam Sungai ini diperbuat daripada batu Permata nan Indah & Cantik.

Rasanya lebih manis daripada Madu…Warnanya pula lebih Putih daripada Susu dan lebih Wangi daripada Kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah Penghibur Hati Nabi muhammad kerana diturunkan ketika baginda Bersedih atas Kematian 2 orang yang dikasihi yaitu anak lelakinya Ibrahim dan Bapa Saudara nya abu Thalib.

♥Baca surah ini ketika Hujan Turun dan Berdoa…mudah-mudahan ALLAH SWT Memakbulkan doa kita.

♥Jika kita Kehausan dan tiada Air….bacalah surah ini dan Gosokan di Leher…In Shaa ALLAH hilang Dahaga

♥Jika sering sakit Mata…seperti Berair…Gatal2..Bengkak sapukan Air Mawar yang sudah dibaca kan surah ini sebanyak 10x pada Mata.

♥Jika Rumah dipercayai terkena Sihir…baca lah surah ini 10x muda-mudahan ALLAH SWT bagi ilham kepada kita dimana letaknya Sihir itu.

♥Jika membacanya 1, 000x Rezeki kita akan Bertambah

♥Jika rajin membacanya….hati kita akan menjadi Lembut dan Khusyuk ketika Menunaikan Solat

♥Jika orang Teraniaya dan Terpenjara membacanya sebanyak 71x….ALLAH SWT akan memberikan Bantuan kepadanya kerana dia tidak Bersalah tetapi diZalimi.

Rasulullah bersabda:...."Barang siapa menyampaikan (1) satu ilmu saja dan ada orang yang mengamal kan…maka walaupun yang menyampai kan sudah tiada (Meninggal Dunia)…dia akan tetap memperolehi Pahala”

Sumber & kredit kepada Naura Auni

No comments:

Post a Comment